1 juni 2012

AMERIKANSK RÄTTEGÅNG

Ninas värdmamma är advokat så Nina får följa med och kolla på rättegångar med öppna dörrar såklart. Hon tipsade oss om vi ville följa med och vem tar inte den chansen egentligen?

Fallet var ett väldigt intressant fall där en familj i 35 år bedragigt the goverment och uttalat sig för att vara handikappadeoch lurat landet på $380.000. De har haft falska identiteter och mamman har varit "assistent" åt den "cp-skadade" pappan. Hon har även lärt barnet att spela utvecklingsstörd och använt honom i olika situationer. Dottern hade också låtsas tagit hand om någon trots att hon i själva verket bodde 150 miles bort.

Rättsalen såg ut precis som på film, och varje gång domaren kom in, eller lämnade rummet var man tvungen att stå upp. Varje gång någon blev tilltalad var den personen tvungen att ställa sig och man tilltalade nästan alltid med typ "you honorable.."

Vi fick prata med en försvarsadvokat, och sedan frågade domaren vilka vi var och att han gärna ville prata med oss efteråt om vi hade tid. Coolaste känslan att vi fick gå in på hans kontor och fråga frågor och han förklarade massor för oss. Oj vilken upplevelse detta var verkligen!

Domaren var en jättefin man som verkligen såg till omständigheterna med fallen och han var riktigt mänsklig. Ninas värdmamma sa att det inte alls fanns många domare som honom, så jag antar att vi hade tur.

Jag vill gå på minst en till rättegång, gärna någon där dom claimar att vara oskyldiga! Det skulle vara så coolt!

Inga kommentarer: